EGÉSZSÉGEgyébSZÓRAKOZÁS

KÉSZÍTESZ VELÜNK EGÉSZSÉGES LIMONÁDÉT?

LIMONÁDÉ SZEZONRA FEL! EGÉSZSÉGES SZIRUP EGYSZERŰEN!

VEDD LE A CSAPATOT A LÁBÁRÓL! ÍGY KÉSZÍTSD AZ EGÉSZSÉGES GYÜMISZIRUPOT!

Az elmúlt évek slágere, a GYÜMÖLCSÖS LIMONÁDÉ idén nyáron is hódítani fog. Segítünk, hogy a kerti partikon, otthon töltött napokon hogyan vedd le a csapatot a lábáról. Mutatjuk a kedvencünket, az EGÉSZSÉGES EPERSZIRUPOT, mindezt ráadásul egészségre ártalmatlan módszerekkel! 🙂

HOGYAN KÉSZÍTS GYÜMÖLCSÖS LIMONÁDÉT?

A víz vagy szóda, jégkocka, szívószál mellé már csak egy szuper EGÉSZSÉGES SZIRUP kell, és kész is a frissítő manna. A gyümölcsös limonádé csodája, hogy bármilyen általad kedvelt ízű szirupot el tudsz készíteni otthon, házilag. Csinálhatsz citromosat, málnásat, idénygyümölcsöst, meggyest, ribizlist vagy az általunk legfinomabbnak tartott eprest, aminek titkos receptjét most megosztjuk veled, és aminek elkészítése jó kis családi móka is lehet.

LÁSSUK, HOGYAN KÉSZÜL AZ EGÉSZSÉGES EPERSZIRUP?

ALAPANYAG

Csak, hogy kalkulálni tudj, amennyi kiló gyümölcsből dolgozol, hellyel-közzel másfélszer annyi liter esszenciát nyersz. Mi 1 kg eperből 1,5 liter szirupot varázsoltunk. Na de hogyan?

Hozzávalók:

1 kg eper

0,2 kg cukorhelyettesítő, ami lehet eritrit vagy stevia, illetve ennek keveréke is. Kb. 0,8 kg cukornak megfelelő ízélményt ad.

0,8 liter forrásban lévő víz

MENNYI IDŐ KELL HOZZÁ?

Mielőtt újragondolnád, hogy akarod-e ezt a három napos szórakozást, megnyugtatunk, hogy az összesen ráfordított idő max. 2óra a három nap alatt. Na de hogyan is?

1.nap │ Családi összefogással kezdődik. Én megmosom a gyümit, a gyerekek összenyomkodják jó levesesre, majd ráöntöm a forró vizet és állni hagyjuk.

2.nap eleje │Egy éjszaka elteltével gézen vagy steril textilen átszűröm, közben lehet nyomogatni, facsargatni, hogy könnyebben átcsorogjon. Az így kapott nedűt felöntöm a „cukorhelyettesítővel”, és 4-5 óráig állni hagyom, közben pedig időnként keverek rajta, hogy mindez jól összeolvadjon.

2.nap közepe🙂│ Steril üvegekkel előkészülök, a már félkész „örökélet szert” felforralom, majd a forrástól számított 2 perc után tűzhelyről leveszem, és tölcséren keresztül az üvegekbe öntöm. Vigyázz!!! Hővédő kesztyűben, vagy törlőkendőben fogd az üveget. (Nem mutatom meg, hogy milyen ha ezt kihagyod) 🙂 . Végezetül pedig a kupakot jól rázárom, fejjel lefelé fordítom egy pillanatra, hogy vákuumot képezzen, majd visszateszem alap állapotba, és a már kibundázott dobozkánkban elrakom. Lehűlésig betakargatva itt altatom. 🙂 Ha kihűlt fogyasztom, polcra teszem, vagy biztos ami biztos alapon a hűtőben tárolom.

Élvezetes készülődést kívánunk Neked, magunknak pedig, hogy egyszer kóstolhassunk remekművedből.

És persze ha még nem mondtuk volna, most megsúgnánk, hogy:

A Legjobb Anya Te Vagy!

Szerző: György-Bodó Beáta


Kedves Olvasó! Ha tetszett a cikk és másokkal is megismertetnéd avagy hozzászólásodat ide kattintva megküldenéd nekem örömmel fogadom! Ha szívesen felhasználnád, kérlek azt jogszerűen tedd, tekintettel arra, hogy cikkeim szerzői jogvédelem alatt állnak, írásbeli hozzájárulásomat szíveskedj kérni az anyagok alkalmazásához. Köszönöm együttműködésed!

György-Bodó Beáta

György-Bodó Beáta

György-Bodó Beáta vagyok, 35 éves 3 gyermekes Anyuka. Oldalam létrehozását 3-4 éve tervezem amióta megfogalmazódott bennem, hogy Anyának lenni nem is olyan egyszerű! :)

Szólj hozzá