Anyának lenniBoldogságEgyébGyermekek

EGYÜTT PIKNIKEZHETNÉNK, ÉS CSAK MESÉLNÉNK.

EGYÜTT PIKNIKEZHETNÉNK, ÉS SOK SZÉP EMLÉKET OSZTHATNÁNK MEG EGYMÁSSAL.

Talán kiteríthetnénk egy szép takarót, és teleszórhatnánk sok-sok kedves, szeretnivaló mókás történéssel, amikkel anyaságunk során ajándékozott meg bennünket az élet.

Egyikőtök arról az örömről mesélne, amikor meglátta kisbabáját pontnyi ragyogó fényként egy ultrahangon, pedig elképzelhetetlennek tartotta az orvostudomány,  hogy valaha is állapotos lesz.

Másikótok az átvirrasztott éjszakákat említené, amikor fogpiszkálóval támasztotta a szemét hónapokon keresztül, mert a most délig alvó nagy lurkója annak idején, születése után folyamatosan dorbézolt éjszaka.

Mesélnétek az első felismerésekről, amikor rájöttetek, hogy anyaként mekkora felelősséget rótt ránk a Jóisten.

Valaki a totyogó-kori ölelések és göndör kacajok sokaságát sziporkázná.

Van, aki a gyerekek első sérülésivel járó ijedségeket mesélné el,  mennyi vicces aprósággal is rohant azonnal kórházba! 🙂

Biztos egy apa is erre járna, lehet, hogy ő a “Hány éjszakát aludtam egyedül, mert sírt a baba” fejezetet boncolgatná.

Talán lenne olyan, aki a számtalan fáradságról mesélne, ahogy többed magát cipelte a buszon, utcán, hogy időben odaérjen a kitűzött úti célhoz.

A nagyok szülei a tanulást említenék, mennyi átvirrasztott este, veszekedés ért célba, de ma EMBER lett belőle jelmondattal, csupa nagybetűvel.

Szólhatna olyan is, aki az elmaradhatatlan vitákat róná fel: például a reggeli “Mindig rád kell várni?!”, vagy a: “Megmondtam, hogy első a kézmosás, ha bejössz a lakásba!” kezdetűeket. És sorolná szépen tovább…

Lehet, hogy valaki örökbe fogadott gyermeke kapcsán történt katarzisát emelné ki, azt, amikor gyermeke először Apának vagy Anyának szólította.

Sokan pedig azt a tengernyi verejtéket emlegetnék, ami árán felnevelhették gyermekeiket.

Lássuk csak! Bármelyik anyát vagy szülőt is hallgatnánk, a hős szólna hozzánk. Belőlük pedig a szeretet, az a szeretet, ami képes megóvni, értéket adni, emberré nevelni egy gyermeket!

Szeretettel:2019-s anyák napja alkalmából

                                                                    Szerző: György-Bodó Beáta

Kedves Olvasó! Ha tetszett a cikk és másokkal is megismertetnéd avagy hozzászólásodat ide kattintva megküldenéd nekem örömmel fogadom! Ha szívesen felhasználnád, kérlek azt jogszerűen tedd, tekintettel arra, hogy cikkeim szerzői jogvédelem alatt állnak, írásbeli hozzájárulásomat szíveskedj kérni az anyagok alkalmazásához. Köszönöm együttműködésed!

 

György-Bodó Beáta

György-Bodó Beáta

György-Bodó Beáta vagyok, 35 éves 3 gyermekes Anyuka. Oldalam létrehozását 3-4 éve tervezem amióta megfogalmazódott bennem, hogy Anyának lenni nem is olyan egyszerű! :)

Szólj hozzá