OTTHON IS SÜTHETÜNK NULLKALÓRIÁS LISZT-, CUKOR-, LAKTÓZ,- ÉS GLUTÉNMENTES FINOMSÁGOKAT.

ÍGY LEHET A MENTES ISLER, ÉS A LINZER IS EGY ÉDES KIS SEMMISÉG!

Nekünk már nem is kell a hétvégi „mentes” fesztiválra indulnunk, hiszen az Édes Kis Semmiség cukrászda elárulta, amit tudni akarunk. A Facebookon is elérhető vállalkozás megmutatta, hogy milyen „nullkalóriás” csoda tortákat készít, ráadásul liszt-, cukor-, laktóz-, és gluténmentesen. Amiért különösen hálásak vagyunk, hogy egy jolly joker isler-linzer receptet is megosztott velünk, amit bármilyen érzékenységgel rendelkezők és a kalóriakerülők is bátran fogyaszthatnak.

Ami az egészben a legjobban tetszett, hogy egyszerű, nagyszerű, és nem hizlal.

Hozzávalók:

30 dkg hajdina liszt vagy köles liszt

20 dkg sütőmargarin

5-10 dkg élesztő

Sütőpor

3 egész tojás

Kevés víz, ha szükséges

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük, utoljára hagyva a tojást és a vizet. Miután összeállt, a linzer tésztát 15-20 percig pihentetjük, majd kinyújtjuk. Kerek kiszúróval nagy karikákat szaggatunk (kiszúró híján vizezett pohár is tökéletes). A kiszaggatott tészták felével tovább dolgozunk, virág, vagy szívecske formát szaggatunk a közepébe, (kb. 0,5 cm nagyságút), mert, hogy ettől linzer. Az előmelegített sütőben alul-felül sütéssel 180 fokon süssük 5 percig.(Figyelni kell, sütője válogatja, lehet hogy 4 perc is elég).

A kihűlt karikákat cukor mentes lekvárral összeragasztjuk, és az ízek összeérése végett egy picit állni hagyjuk, vagyis csak bő 3 óra múlva falatozzuk J. Ha pedig egy kis csokira is fájna a fogunk, ebből a sütiből hamar islert varázsolhatunk.

Hogy hogyan? Vízgőz felett étcsokoládét kevés olajjal felolvasztunk, minimális vízzel kevergetjük, majd az így kapott folyékony forró csokiba belemártogatjuk az elkészült sütiket. (vigyázat, ezt az isler dolgot tanácsos előre eldönteni, hisz ez esetben a felülre kerülő karikákat egészben kell hagyni, hogy teljesen bevonható legyen a csoki masszával.

Extra tipp gourméknak: a képen látható torta képmását produkálhatjuk, ha gyümölcs darabkákkal (eper, áfonya, alma) díszítjük elkészült islerjeinket. Ettől ez már biztos csak egy „ÉDES KIS SEMMISÉG”.

Szerző: György-Bodó Beáta


Kedves Olvasó! Ha tetszett a cikk és másokkal is megismertetnéd avagy hozzászólásodat ide kattintva megküldenéd nekem örömmel fogadom! Ha szívesen felhasználnád, kérlek azt jogszerűen tedd, tekintettel arra, hogy cikkeim szerzői jogvédelem alatt állnak, írásbeli hozzájárulásomat szíveskedj kérni az anyagok alkalmazásához. Köszönöm együttműködésed!

György-Bodó Beáta

György-Bodó Beáta

György-Bodó Beáta vagyok, 35 éves 3 gyermekes Anyuka. Oldalam létrehozását 3-4 éve tervezem amióta megfogalmazódott bennem, hogy Anyának lenni nem is olyan egyszerű! :)

Szólj hozzá