EGÉSZSÉGES HÁZI SZÖRP EGYSZERŰEN!

MILYEN AZ EXTRA MAGAS GYÜMÖLCS TARTALMÚ, CUKORMENTES ÉS ISTENI ÍZŰ HÁZI SZÖRP?

Ha teheted kézműves szörpöt vásárolsz? Vásárokban is szívesen veszel ilyet? Itt az ideje, hogy kipróbáld a készítését te magad. Olyan boldog szívvel fogod palackozni, kínálni, mint amilyen örömmel fogjátok fogyasztani. Tudtad, hogy a gyümölcsös limonádé alapjához is ezt használják? Vagy, hogy desszertek önteteihez is kiváló? Csinálhatsz citromosat, málnásat, idénygyümölcsöst, meggyest, ribizlist, vagy az általunk legfinomabbnak tartott eprest, aminek titkos receptjét most megosztjuk veled, és aminek elkészítése jó kis családi móka is lehet.

LÁSSUK, HOGYAN KÉSZÜL AZ EGÉSZSÉGES EPER SZÖRP?

ALAPANYAG

Csak, hogy kalkulálni tudj, amennyi kiló gyümölcsből dolgozol, hellyel-közzel másfélszer annyi liter esszenciát nyersz. Mi 1 kg eperből 1,5 liter szörpöt varázsoltunk. Na de hogyan?

Hozzávalók:

1 kg eper

0,2 kg cukorhelyettesítő, ami lehet eritrit vagy stevia, illetve ennek keveréke is. Kb. 0,8 kg cukornak megfelelő ízélményt ad.

0,8 liter forrásban lévő víz

MENNYI IDŐ KELL HOZZÁ?

Mielőtt újragondolnád, hogy akarod-e ezt a három napos szórakozást, megnyugtatunk, hogy az összesen ráfordított idő max. 2óra a három nap alatt. Na de hogyan is?

1.nap │ Családi összefogással kezdődik. Én megmosom a gyümit, a gyerekek összenyomkodják jó levesesre, majd ráöntöm a forró vizet és  24 órát állni éjszakát állni hagyjuk, lehetőleg hűvösebb helyen,(pl: spájz).

2.nap eleje │24 óra elteltével gézen vagy steril textilen átszűröm, közben lehet nyomogatni, facsargatni, hogy könnyebben átcsorogjon. Az így kapott nedűt felöntöm a „cukorhelyettesítővel”, és 4-5 óráig állni hagyom, közben pedig időnként keverek rajta, hogy mindez jól összeolvadjon.

2.nap közepe🙂│ Steril üvegekkel előkészülök, a már félkész „örökélet szert” felforralom, majd a forrástól számított 2 perc után tűzhelyről leveszem, és tölcséren keresztül az üvegekbe öntöm. Vigyázz!!! Hővédő kesztyűben, vagy törlőkendőben fogd az üveget. (Nem mutatom meg, hogy milyen ha ezt kihagyod) 🙂 . Végezetül pedig a kupakot jól rázárom, fejjel lefelé fordítom egy pillanatra, hogy vákuumot képezzen, majd visszateszem alap állapotba, és a már kibundázott dobozkánkban elrakom. Lehűlésig betakargatva itt altatom. 🙂 Ha kihűlt, a szavatosság megőrzése érdekében, fogyasztásig hűtőben tárolom. (Nagy mennyiségnél javasoljuk a tartósítószer, vagy a  befőzőautomata használatát.)

Élvezetes készülődést kívánunk Neked, magunknak pedig, hogy egyszer kóstolhassunk remekművedből.

És persze ha még nem mondtuk volna, most megsúgnánk, hogy:

A Legjobb Anya Te Vagy!

Szerző: György-Bodó Beáta


Kedves Olvasó! Ha tetszett a cikk és másokkal is megismertetnéd avagy hozzászólásodat ide kattintva megküldenéd nekem örömmel fogadom! Ha szívesen felhasználnád, kérlek azt jogszerűen tedd, tekintettel arra, hogy cikkeim szerzői jogvédelem alatt állnak, írásbeli hozzájárulásomat szíveskedj kérni az anyagok alkalmazásához. Köszönöm együttműködésed!

György-Bodó Beáta

György-Bodó Beáta

György-Bodó Beáta vagyok, 35 éves 3 gyermekes Anyuka. Oldalam létrehozását 3-4 éve tervezem amióta megfogalmazódott bennem, hogy Anyának lenni nem is olyan egyszerű! :)

Szólj hozzá