A MOZGÁS FELTÖLT, NINCS SZÜLÉS UTÁNI DEPRESSZIÓ!

Őrület micsoda módszerek léteznek az újszülött kismamák sportolásának biztosítására. DélKelet-Brazíliában a kisbabás edzést a TRX, vagyis a saját testsúllyal végzett edzés keretein belül oldják meg. A jó hangulatú óra résztvevőinél szóba se jöhet a szülés utáni depresszió. Szuper cuki, ahogy a hordozóban felcsatolt mosolygó babucik súlyként szolgálnak, anya pedig boldogan végezheti az alakformáló gyakorlatokat.

BABÁVAL A TORNA

Magam is kipróbáltam a kisbabás „edzés” adta lehetőségeket: a babakocsis kocogást a parkban, vagy a Margitszigeten, a baba–mama tornát csoportos órán, vagy otthon, kedvenc kis “edzőim” társaságában. Tudjuk, hogy a türelem-, a jókedv, és a szeretetraktárunk töltendő. És azt is, hogy bármelyik mozgásformát választjuk, már egy alkalom is felér egy tele tankkal!

JÓ APÁNAK!

Ahogy az arany igazság is mondja: “Ami jó Anyának, az jó a babának!” Na meg Apának. Hallottál már olyanról, hogy kerekded maradt a pocak  jóval szülés után is? Hogy új látogatók köszöntöttek a házba, úgy hívják őket, hogy narancsbőr és túlsúly? Vagy arról, hogy a régi ruhák nemhogy nem jönnek fel, de még mindig a kismama cuccokat kell hordani, pedig már 3 hónapos babát simogatunk? Mennyire szép is, ha ezen változtatunk!

VAN FÉNY AZ ALAGÚT VÉGÉN

Sarkunkra állva felismerhetjük, hogy az önbizalmunk növelésére, a jókedvünkre, a kellemes közérzetünkre nagy szükségünk van önmagunknak, gyerekeinknek, na meg a férjünknek. Tegyünk magunkért, családunkért! Az anyaságból sugárzó belső ragyogást turbózzuk fel külsőségekkel! Persze a világbéke is fontos :), de most haladjunk apró léptekben. Első célként tűzzük ki, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben! Végezzük el teendőinket, és amikor a nap folyamán ránk kerülhet a sor, adjuk meg magunknak azt az 1 óra mozgást. Sportoljunk-akér a babákkal együtt-, töltődjünk és legyünk a lehető legjobb önmagunk csodás családunk számára!

 

Szerző: György-Bodó Beáta

                                                                      anya

 


Kedves Olvasó! Ha tetszett a cikk és másokkal is megismertetnéd avagy hozzászólásodat ide kattintva megküldenéd nekem örömmel fogadom! Ha szívesen felhasználnád, kérlek azt jogszerűen tedd, tekintettel arra, hogy cikkeim szerzői jogvédelem alatt állnak, írásbeli hozzájárulásomat szíveskedj kérni az anyagok alkalmazásához. Köszönöm együttműködésed!

György-Bodó Beáta

György-Bodó Beáta

György-Bodó Beáta vagyok, 35 éves 3 gyermekes Anyuka. Oldalam létrehozását 3-4 éve tervezem amióta megfogalmazódott bennem, hogy Anyának lenni nem is olyan egyszerű! :)

Szólj hozzá