Egyéb

SZOPTATUNK VAGY NEM? TÁPSZER KONTRA ANYATEJ?

VAJON HASZNOS A KICSINEK A TÁPSZER?

Megosztó dolog a szoptatás kérdése, az viszont vitathatatlan, hogy ezek a mai tápszerek nagyon jók! Te melyik táborba tartozol? Rég volt? Visszaemlékszel? Akkor hogy vélekedtél róla?

Örök vita témának számít, ha Anyuka már nagy pocival előre eldönti, hogy Ő nem fog szoptatni, mások pedig teljes természetességgel teszik születést követő pillanatban mellre a picit (első babánál is).

SZÁMÍT, HOGY MIT LÁTUNK?

Jön belőlünk az: ”Úristen nekem ez sose fog menni!” érzés? Vagy épp a testrészt érintő érzékenység miatt lehet az elzárkózás? Ettől kellemetlenül kell éreznie magát a mamának? Nyugtassuk meg, hogy NEM!

LÁTTAM, ÁTÉLTEM…

… az ezzel járókat, a 6 ágyas szobánkban volt minden. Volt, aki megpróbálta, de nem ment. Volt, akin tapasztalt csecsemős nővér tudott „segíteni”, egy roppantó mozdulattal mintha „megnyitotta volna a csapot”, csöpögött is a tej. 🙂 Volt, aki elzárkózott, de a csapatszellem miatt végül az (akkor) egyik legtöbbet fejő kismama lett belőle. Bármelyik elakadós verzióban van Anyuka, tudom, hogy akkor az a legnagyobb tusa életében.

CSAK ELŐRE, BÁTRAN!

Én csak bátorítani tudlak, érdemes megtenni érte mindent, a tejcsim elapadása óta gyászolom minden napját. Hatalmas élmény volt a gyermekeimmel ez a meghitt közös idő!

 

Szerző: György-Bodó Beáta

anya

 


Kedves Olvasó! Ha tetszett a cikk és másokkal is megismertetnéd avagy hozzászólásodat ide kattintva megküldenéd nekem örömmel fogadom! Ha szívesen felhasználnád, kérlek azt jogszerűen tedd, tekintettel arra, hogy cikkeim szerzői jogvédelem alatt állnak, írásbeli hozzájárulásomat szíveskedj kérni az anyagok alkalmazásához. Köszönöm együttműködésed!

György-Bodó Beáta

György-Bodó Beáta

György-Bodó Beáta vagyok, 35 éves 3 gyermekes Anyuka. Oldalam létrehozását 3-4 éve tervezem amióta megfogalmazódott bennem, hogy Anyának lenni nem is olyan egyszerű! :)

Szólj hozzá