BoldogságEgyébjó apánakLifeStyleutazás

MERJÜNK-E REPÜLNI PICI BABÁVAL?

REPÜLNI VAGY NEM REPÜLNI, EZ ITT A KÉRDÉS?

Szívesen utaznátok? Esetleg meghívást kaptatok egy egzotikus helyen élő rokonhoz, de pici még a babuci? Nem mertek útnak indulni? Vacilláltok? Jogosan merül fel a kérdés: merjünk-e repülni 1 év alatti babával?

PRO-KONTRA

Az érthető aggodalmak mellett, mint például mi lesz, ha megbetegszik, hogy hogyan fogja bírni a repülőt, vagy mi lesz, ha végigsírja az utat, számos előnye is van a kicsi babás repülőutaknak. Tudtátok, hogy:

  • kisbabával soron kívül csekkolhattok?
  • a 100 ml engedélyezett folyadék a baba esetében érvénytelen?
  • nyugodtan felvihettek mindent, ami a baba utazás ideje alatti étkezéséhez szükséges, például 1-2 dl ivóvíz, 2-3 dl tápszer, bébiétel, ivólé?
  • sok repülőn nagyobb lábterű részt kaptok ülőhelyként?
  • a babának mózeskosarat is hoznak 11 kg-ig, amiben nyugodtan csucsukálhat?

Szóval a vacillálást nyugodtan félretehetjük, a babuci jól lesz! Anya, apa ott lesz, kedvenc hami a kéznél, kényelmes alvóhely biztosítva, mózes hiányában a vállunkon. 🙂

SOK SE LEGYEN, DE MINDEN LEGYEN!

Nézzük, mit érdemes végiggondolni kisbabánk utazását illetően?

  1. Mit pakoljunk a babának?
  2. Vigyünk-e gyógyszereket, és ha igen, miket?
  3. Milyen útitáskával menjünk, hogy minden kéznél legyen? Mi legyen benne?
  1. MIT PAKOLJUNK A BABÁNAK?

Ez jó móka. Főként, ha ti is képesek vagytok egy hétvégi kiruccanásnál is annyit pakolni, hogy a költözés látszatát keltsétek.  Aggódtok, hogy mi lesz most? Jó hírünk van, most a kevés is elég. Szinte látunk lelki szemeink előtt, ahogy ott álltok a gyerekeitek legcukibb ruhadarabjai előtt, és csak pakolnátok és pakolnátok. Engedjétek meg, hogy azt mondjuk: STOP. Tessék határozottnak lenni, bármennyi időre is mentek, higgyétek el 3 napi ruha évszaknak megfelelően tökéletesen elég. Mindenhol tudtok mosni vagy kézzel öblíteni. Ne feledjétek, így is tele lesz minimum 1 bőrönd baba cuccokkal. Segítségképpen készítettünk neked egy listát, amivel a bepakolást gyorsabbá, a készülődést kényelmesebbé teheted. A férjeddel való konfliktust pedig a minimumra csökkentheted:)

2.VIGYÜNK-E GYÓGYSZEREKET, ÉS MIKET?

Biztos ott motoszkál bennetek, hogy mi lesz, ha a pici vagy valamelyikőtök megbetegszik. Először is bízzunk benne, hogy nem fog! A legtöbb, amit tehetünk az, hogy viszünk magunkkal jó adag gyógyszert, sebkötöző anyagot és minden hasznosat, amit gyermekorvosunk tanácsol. Valamint kötünk egy teljes körű utasbiztosítást, amivel családunk bármelyik tagját térítésmentesen ellátják a helyi kórházak. Íme az orvosság lista, amire esetlegesen szükség lehet utazásotok során.

  1. MILYEN ÚTITÁSKÁVAL MENJÜNK, HOGY MINDEN KÉZNÉL LEGYEN? MI LEGYEN BENNE?

Ugye el tudjátok képzelni? Anyán hordozóban lóg a baba, egyikkel az egyik gyerek kezét, másikkal a másikét fogja, Apa cipeli a bőröndöt. Valamelyik gyerek kér egy zsebkendőt, kéz elenged, kis táska kibont, zsebkendőt oda ad, táska vissza. Egy perc múlva “szomjas vagyok, add ide kérlek a pénztárcát, add ide az útlevelet”, stb. Anyuka pedig minden alkalommal fel-le pakolhat, amíg csak türelme engedi. Nyugi, lehet ez másképp is.

A MEGOLDÁS

A praktikus útitáska és mellette egy szuper övtáska. Azokat a dolgokat, ami egy pillanat alatt elérhető kell, legyen, például: iratok, pénz, telefon, zsebkendő, kézfertőtlenítő, tegyük a jó kis övtáskába. A többi hasznosságot, ami várakozásnál, utazás alatt a babánknak kellhet, rakjuk a jól szeparált, nagy méretű hátizsákunkba.

ÖSSZESSÉGÉBEN

Ha minden eddig felsoroltat bepakoltatok, és a babakocsit sem felejtettétek el, akkor már csak Apának egy pálinkát, Anyának pedig egy maréknyi optimizmust kell magához vennie, és jöhet a relax üzemmód. Ti megtettetek mindent.

 KEDVCSINÁLÓNAK

Megosztjuk veletek eddigi utazóink személyes visszajelzéseit, kívánjuk, hogy Ti is hasonlókkal gazdagodjatok. Felejthetetlen utazást és felhőtlen perceket kívánunk!

Szeretettel: A Legjobb Anya Te Vagy!

 

   Szerző: György-Bodó Beáta

anya


Kedves Olvasó! Ha tetszett a cikk és másokkal is megismertetnéd avagy hozzászólásodat ide kattintva megküldenéd nekem örömmel fogadom! Ha szívesen felhasználnád, kérlek azt jogszerűen tedd, tekintettel arra, hogy cikkeim szerzői jogvédelem alatt állnak, írásbeli hozzájárulásomat szíveskedj kérni az anyagok alkalmazásához. Köszönöm együttműködésed!

György-Bodó Beáta

György-Bodó Beáta

György-Bodó Beáta vagyok, 35 éves 3 gyermekes Anyuka. Oldalam létrehozását 3-4 éve tervezem amióta megfogalmazódott bennem, hogy Anyának lenni nem is olyan egyszerű! :)

Szólj hozzá